Kehitimme yhdessä Amin Asikaisen kanssa monipuoliset kuntonyrkkeilytreenit, jotka voit tehdä kotoa tai vaikkapa mökiltä käsin. Tilaa tarvitset parin neliön verran. Ei haittaa, vaikkei sinulla olisi aiempaa kokemusta nyrkkeilystä.

Treeniin pääset tästä:

KUNTONYRKKEILYN HYÖDYT

Kehittää käden ja silmän yhteistyötä

On näyttöä, että kuntonyrkkeily parantaa käden ja silmän yhteistyötä. Käden ja silmän yhteistyötä tarvitaan kaikissa käden tarkkuutta vaativissa töissä ja harrastuksissa. Vanhemmalla iällä tavaroiden poimiminen, ruokailuvälineiden käyttö ja kynällä kirjoittaminen on helpompaa, jos käden ja silmän koordinaatio on kunnossa. Katso kuinka Amin Asikainen nyrkkeilee tennispallon kanssa. https://vimeo.com/499652858   Mikäli, innostuit välineestä, voit hankkia itsellesi refleksinyrkkeilypallon täältä: https://www.holtz.fi/fi/tuote/venum-refleksi-nyrkkeily-pallo

Vahvistaa lihaksia ja luita

Amin Asikainen opettaa videoissa oikean nyrkkeilyasennon. Oikeassa asennossa pidetään polvet hieman koukussa. Tämä kyykkäysasento vahvistaa vatsa-, selkä- ja jalkalihaksia. Niitä tarvitaan ikääntyessä, kun noustaan tuolista ylös tai kannetaan kauppakasseja. Osteoporoosista kärsivälle nyrkkeilyä ei suositella. Nyrkkeilyn tiedetään kuitenkin vahvistavan luita. Tämä on mahdollisesti seurausta tärähtelyistä, joita nyrkkeilyssä kohdistuu käsien ja käsivarsien välityksellä kehoon, kun lyödään esim. säkkiä.

Vähentää stressiä

Olemalla aktiivinen annat kehollesi mahdollisuuden tuottaa hyvän olon hormoneja. Endorfiinia syntyy tehokkaan treenin jälkeen ja se antaa virtaa koko päiväksi. Se jolla on vitaliteettia, on vahvoilla elämän valtatiellä.

Kehittää tasapainoa

Kuntonyrkkeilyssä vaihdellaan asentoa ja tehdään painonsiirtoja. Kaikissa kamppailulajeissa pyritään säilyttämään tasapaino. Hyvä tasapaino ehkäisee kaatumisia.

Kuntonyrkkeily on tehokasta treeniä kestävyyskunnolle ja parantaa hapenottokykyä


Kuntonyrkkeilyssä kaikki lihasryhmät joutuvat töihin. Tästä johtuen sydän ja keuhkot joutuvat koville puskiessaan hapekasta verta kaikkiin kehon lihasryhmiin niiden työskennellessä erityisen kovaa. Amin Asikainen kertoi, että kilpailuerissä hänen sykkeensä oli maksimissaan. Yksi erä kilpanyrkkeilyssä kestää 3 minuuttia. Tästä syystä takakäden lyöntejä säästellään, jotta energiaa ja happea kuluisi vähemmän.

Huomaathan, että teet harjoitukset omalla vastuulla. Mikäli sinulla on kipuja tai ongelmia terveytesi kanssa, ole ensin yhteydessä hoitavaan lääkäriisi tai fysioterapeuttiisi. Harjoituksissa syke saattaa nousta korkealle. Harjoitus sisältää kuntonyrkkeilyosion lisäksi kyykkyjä, hyppyjä sekä vatsa- ja selkälihasliikkeitä. Lisää kuntoilusta ja terveydestä Käypä hoito -sivuilta: Liikunta (kaypahoito.fi)

Kiitämme Gymstonea kuvauspaikasta ja  Jukka-Pekka Purtiloa videoinnista ja kuvista.

Liikkumisen iloa toivottavat Kir-Fix Oy:n toimitusjohtaja Katja Niemi sekä Amin Asikainen!

Lähteet

Luuntiheys:
Female boxers have high bone mineral density despite low body fat mass, high energy expenditure, and a high incidence of oligomenorrhea – PubMed (nih.gov)

Stressin lievitys
Exercise and stress: Get moving to manage stress – Mayo Clinic

Effects of Twenty-four Move Shadow Boxing Combined with psychosomatic relaxation on Depression and Anxiety in Patients with Type-2 Diabetes – PubMed (nih.gov)

Yleiset hyödyt
Punch up your exercise routine with fitness boxing – Harvard Health

 

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat tarjoukset ja tuoreen blogin sähköpostiisi

Emme lähetä roskapostia! Lue Tieetosuojaseloste.