Sinunkin kotiisi mahtuu kuntosali

Kuntosali, jonka kaikki laitteet, pukuhuone ja suihku on varattu kokonaan sinulle. Etuihin kuuluvat oma televisio, viihtyisät oleskelutilat sekä jääkaappi vapaaseen käyttöön. Lapset ja lemmikit ovat tervetulleita mukaan.

Tällaista luksusta on tarjolla niille, joilla on kotikuntosali. Eli sinulle!

Entä jos et asu Hollywood-kartanossa, jonne mahtuu täysimittainen kuntosali kylpyläosastoineen? Jututimme PT Nadia Ammouria kotikuntosalin perustamisesta. Se onnistuu survomatta asuntoa täyteen suuria, painavia laitteita.

Nyt jaamme sinullekin Nadian innostavat vinkit. Niillä sinäkin saat kotikuntosalin, joka mahtuu pieneen tilaan, on edullinen ja tuo tuloksia.

K niin kuin kätevät kotitreenivälineet

Kuminauha

Osta jumppakuminauha ja käsilaukussasi on kuntosali. Jumppakuminauhalla kehität niin lihaskuntoa, liikkuvuutta, kehonhallintaa, motoriikkaa kuin aerobista kestävyyttä. Kuminauha sopii lämmittelyyn, kuntoutukseen ja treenaamiseen.

Kuminauhoja saa eri pituisina, paksuisina ja vahvuisina, kahvoilla tai ilman. Minivastuskuminauhat sopivat alavartalon treenaamiseen.

Älä tingi laadusta, sillä laadukaskaan jumppakuminauha ei maksa paljon. Hanki kuminauha, joka kestää vauhdissasi. Säilytä kuminauhaa valolta suojattuna.

Kahvakuula

Kahvakuulaharjoittelulla saat voimaa. Valitse ergonominen kahvakuula, niin liikkeet on helpompi tehdä oikein. Kahvakuulan kuulaosa ei saa olla liian pieni kahvan kokoon nähden.

Nadia Ammourin suosikkeja ovat kilpakahvakuulat, sillä niissä on paras ergonomia. Kilpakahvakuulia voi käyttää tavallinen kuntoilijakin.

Kilpakahvakuulissa painot menevät 4 kg:n välein. Vaaleanpunainen on kevyin (8 kg) ja siitä seuraava on sininen (12 kg).

Kahvakuula on tekniikkalaji. Siksi oikea tekniikka kannattaa harjoitella asiantuntevan ohjaajan avustuksella. Kysy rohkeasti PT-tunteja kotitreenaukseen räätälöitynä.

Kehonhuoltovälineet

Liikkuvuuden ylläpito ja palautuminen ovat yhtä tärkeitä kuin itse treeni. Kehoa huoltavat esim. venyttelyt, hieronnat ja joogat. Ne avaavat jumeja, poistavat kireyksiä ja lisäävät liikkuvuutta.

Kehoa voi huoltaa telkkaria katsellessa. Sopivia välineitä ovat esim.  hierontapallo ja putkirulla. Kir-Fixin korkkinen hierontapallo avaa hyvin myös triggerpisteitä. Pallon voi helposti ottaa mukaan matkallekin.

Erilaiset joogat ovat hyvää kehonhuoltoa. Kokeile esim. kokeneen joogaopettaja Kirsi Kankaanpään joogaa tästä

Hierontapallo

Pellavabolsteri

A niin kuin antoisa kotitreeni

Alusta

Missä treenaat? Teetkö kotikuntosalin tyhjäksi jääneeseen huoneeseen, autotalliin, olohuoneeseen vai kenties pihalle? Huomioi hapen riittävyys sekä lattiapinta.

Hyvä alusta takaa mukavan treenin. Hyvä treenialusta on pehmeä, pitävä ja riittävän pitkä. Halutessasi voit käyttää polvien alla pehmusteena tavallista tyynyä tai erityistä polvityynyä.

Kotimainen, pellavasta ja tattarista valmistettu Pitkä polvityyny on monen Kir-Fixin asiakkaan suosikkituote. Se käy bolsterina joogassa sekä korokkeena istuinluiden alla. Tyyny myös näyttää hyvältä osana sisustusta.

Alustaksi suosittelemme

Polvien alle

Pitkä pellavapolvityyny

Alkulämmittely

Tee myös kotona hyvät alkulämmittelyt loukkaantumisriskin välttämiseksi. Käy läpi lihasryhmät, joita aiot työstää treenissäsi. Tee lämmittelyn yhteydessä myös liikkuvuusharjoituksia, jotta saat liikeradat auki. Lämmittele 10–15 min treenistä riippumatta.

Voit tehdä alkulämmittelyt oman kehon painolla. Jos haluat mukaan jonkin välineen, suosittelemme jumppakeppiä. Jumppakepillä saat liikkeisiin laajuutta, joilla parannat tehokkaasti nivelten, lihasten ja selkärangan liikkuvuutta. Keppi on mainio myös taukojumpassa.

Puinen jumppakeppi on paras. Se ei anna liikaa myöten ajan kanssa ja siinä on hyvä pito. Kotimainen STOKKE-keppi menee pieneen tilaan ja sointuu sisustukseesi, sillä sitä on saatavana eri väreissä.

Kaipaatko taukojumppaa? Katso tästä:
Hetki hyvinvoinnille: kausi 2, jakso 2 – AlfaTV (permanto.fi)

 

Venyttelykeppi STOKK

Amin Asikaisen kuntonyrkkeilytreeni

Kir-Fix on tehnyt kolminkertaisen Euroopan-mestarin Amin Asikaisen kanssa neliosaisen kuntonyrkkeilyn kotitreenisarjan. Et tarvitse siihen suurta tilaa etkä mitään laitteita.

Amin Asikaisen kuntonyrkkeilytreeniin näet alla

Asenne

Erityisesti kotona on tärkeää keskittyä treeniin. Kun sinä treenaat, maailma saa odottaa. Se on oma hetkesi, jonka ansiosta jaksat paremmin myös töissä ja kotitöissä. Kotitreeneissäkin säännöllisyys on kaiken a ja o, jotta saat tuloksia.

Toivomme, että sait tästä blogikirjoituksesta kipinän kotitreenien aloittamiseen. Kuten huomasit, et tarvitse kalliita ja tilaa vieviä välineitä. Niitä ei tarvitse edes piilottaa välillä komeroon. Kir-Fixiltä saat treenivälineitä, jotka toimivat myös sisustuselementteinä.

Olisiko nyt aika pistää pystyyn yksityinen luksuskuntosali, jossa on kaikki hienoudet kivanvärisestä jumppakepistä pellavabolsteriin? Sijainti ainakin on aivan loistava!

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat tarjoukset ja tuoreen blogin sähköpostiisi

Emme lähetä roskapostia! Lue Tieetosuojaseloste.