Ratkaisuja jalkaongelmiin

Oletko nähnyt videoita kädettömistä taiteilijoista, jotka tekevät upeita, tarkkoja taideteoksia pitäen sivellintä varpaissaan? Ihmisen jalassa on yhtä monta luuta ja lihasta kuin kädessä.

Tavisjalalle oiva suoritus on haralleen levittäminen sormien tapaan. Ei ihan helppo juttu! Syy on ihan vain käytön puute.

 

Kovat alustat ja huonosti istuvat kengät ovat jaloillemme kohtalokkaita. Jalat – jotka voisivat olla kuin taitelijan herkkä instrumentti – sullotaan kenkiin ja isketään asvalttiin.

Paljain jaloin kävely on silti monelle vaikeaa. Jalkapohjissa on rasvapatja, joka toimii luonnollisena iskunvaimentimena. Ikääntyessä rasvapatja ohenee ja iskunvaimennus heikkenee. 

Käytämme jalkoihin vähemmän rahaa kuin hiuksiimme tai hampaisiimme. Jalkojen päällä kuitenkin leipää koko painomme, ja niiden kunto on kävelemisen ehto.

Kun pidät huolta jaloistasi, pidät huolta toimintakyvystäsi.

Näin ehkäiset jalkavaivoja

  1. Paljain jaloin kävely on parasta pikkulihasten harjaannuttamista. Oikeanlainen jalkajumppa hidastaa esim. vaivaisenluun muodostumista.
  2. Oikean kokoiset kengät suojaavat jalkaa etenkin reumassa ja diabeteksessa.
  3. Pese, kuivaa, rasvaa ja estä hiertyminen.
  4. Hyvät sukat, hyvät kengät ja paljon liikettä.

Erilaiset tuet auttavat ongelmatilanteissa

Aina jumppa ja hellä hoito eivät riitä. Silloin avuksi tulevat tukiratkaisut. Dynaamiset eli toiminnalliset tuotteet mahdollistavat liikkumisen, vaikka kärsisit jalkavammasta tai muista vaivoista.

Hyvän tuen avulla saat palautettua oikeaa liikesuuntaa ja saat kestävyyttä liikkumiseen. 

Tukia nilkan nivelrikkoon

Nilkan nivelrikkoon sopiva tuki tukee nilkkaa ja antaa kompression nivelen ympärille. Hyvä tuki mahtuu kenkään. Nilkkatuen materiaalin pitäisi olla hengittävä ja helppo pestä koneessa.

Markkinoilta löytyvät esimerkiksi nämä Push Sport 8- sekä Push Care -nilkkatuet nivelrikon oireiden lievittämiseen

Push Sports 8 nilkkatuki

Push care nilkkatuki

Artroosisukat auttavat moneen vaivaan

Artroosisukat helpottavat nivelrikon oireita, mutta niistä on muutakin apua. Varvassukka-malliset Imak-artroosisukat auttavat pitämään varpaiden välit ehjinä. Lisäksi mieto kompressio lievittää turvotusta ja voi auttaa kipuunkin.

Luupiikin ja akillesjänteen kipuja lievittää Airheel 

Airheel-tuessa on kaksi ilmatyynyä. Toinen hieroo akillesjänteen takaa ja toinen toimii iskunvaimentimena jalkapohjan alla. Airheel on hyvä apu myös, jos jalkapohjan rasvapatja on ohentunut.

Halluxsan-tuki antaa vaivaisenluulle fysioterapiaa

Halluxsan on saksalaisten insinöörien kehittämä tuote hallux valguksen eli vaivaisenluun hoitoon. Tuessa on säädettävä jousi, joka jumppaa kiristyneitä lihaksia. Halluxsan-tuki ei mahdu kenkään, mutta se onkin treenilaite. 

Haluaisitko lukea käsituista?

Lue lisää blogistamme: Apua käsien nivelrikkoon ja reumaan

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat tarjoukset ja tuoreen blogin sähköpostiisi

Emme lähetä roskapostia! Lue Tieetosuojaseloste.