Näin teet koronakaranteenista mukavamman

Yksi jos toinen tuttava on istunut karanteenissa. Jos karanteeni napsahtaa omalle kohdalle, uusi tilanne voi aiheuttaa hämmennystä ja huolta. Onneksi löytyy konstit niin fyysisen kuin henkisen voinnin parantamiseen.

Kävimme poimimassa verkkokaupastamme muutaman tuotteen, joista on apua niin koronassa kuin kausiflunssassa. Koronaan varautujan ykkösvarusteet ovat saippua, nenäkannu ja kotitestipaketti.

Lopuksi annamme muutaman vinkin, joilla karanteeniajan saa kulumaan mukavammin.

1. Käsisaippua pesee pöpöt 10–0

Käsihygienia-sana on taottu kansakuntamme tajuntaan. Saippuamolekyylit hajottavat koronaviruksen, kun hieroo käsiä yhteen vähintään 20 sekuntia.

Käsienpesun ja muiden rutiinien ei tarvitse olla ankeita. Kir-Fix ei olisi Kir-Fix, jos emme ajattelisi myös kauneutta ja elämäniloa.

Kir-Fixiltä saat herkälle iholle tarkoitettuja saippuoita sekä kauniita pumppupulloja, joilla käsienpesusta tulee pieni luksushetki.

Nämä Kir-Fixin verkkokaupan tuotteet hellivät sekä käsiä että esteettistä silmää.

Naviter Clean Beauty Probioottinen Käsienpesugeeli 300 ml

Naviter-käsienpesugeeli ei kuivata ihoa, ja sisältää lisäksi probioottisia lysaatteja, jotka tukevat ihon suojakerroksen normaalia toimintaa.

Tyylikäs lasinen saippua-annostelija

Kylpyhuoneesi silmäkarkki! Tämä ylellinen, uudelleen täytettävä saippuapumppuannostelija on täytetty ihastuttavan bambuntuoksuisella, vegaanisella käsisaippualla, joka sekä puhdistaa että hoitaa käsiäsi. Pullo palvelee hyvin – ja näyttää hyvältä – niin kylpyhuoneessa, keittiössä kuin vessassa.

2. Nenäkannu puhdistaa ja helpottaa tukkoista oloa

Kun hengität nenän kautta, osa sisään hengitetyistä hiukkasista kuten viruksista voi jäädä sinne. Koronankin voi saada juuri näin.

Virusta voi hätistää hengitysteistä nenäkannulla. Nenäkannulla tehdään poskionteloiden huuhtelu suolaliuoksella, joka on vain hieno termi nenän huuhtelulle suolavedellä.

Nenäkannulla huuhtelu parantaa nenän ja poskionteloiden toimintaa monin tavoin:

  • auttaa puhdistamaan nenä- ja poskionteloita ylimääräisestä limasta ja tulehduksellisista aineista,
  • kosteuttaa nenän ja poskionteloiden kudoksia, mikä parantaa nenän vastustuskykyä,
  • auttaa vähentämään nenän ja poskionteloiden tukkoisuutta ja helpottaa hengitystä.

Nenäkannu ei ehkä kuulosta kovin viehättävältä. Mutta niin vain on tästäkin erittäin toimivasta tuotteesta osattu tehdä myös kaunis esine, jota pitää mielellään esillä.

Käsintehty keraaminen nenäkannu

Jokainen nenäkannu on uniikki, toista täysin samanlaista ei ole olemassa. Kannu on helppo pestä.

3. Kotitesti tuo mielenrauhaa

Kotitestin negatiivinen tulos ei takaa, ettei sinulla olisi koronavirustartuntaa. Positiiviseen testitulokseen sen sijaan voi luottaa varsin hyvin.

Koronan pikatesti 25 kpl

Testi on tarkoitettu henkilöille, joilla on syytä epäillä koronainfektiota. Tulos valmistuu 15–20 minuutissa. Jos saat positiivisen tuloksen, noudata THL:n ohjeita eristäytymisestä ja karanteenista.

Ohjeet karanteeniin ja eristykseen
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/karanteeni-eristys-ja-karanteenia-vastaavat-olosuhteet

4. Mitä tehdä karanteenissa?

Jos vointisi on hyvä, tee asioita, joista pidät. Nauti kotona puuhailusta, liikunnasta ja kiireettömyydestä täysin rinnoin, mutta pidä kiinni rutiineista. Ne tuovat turvallisuuden tunnetta. Herää aamulla ihmisten aikoihin, tee tutut aamurutiinit kaikesta huolimatta. Näin mielesi ja kehosi pysyy virkeänä.

Ideoita ajanvietteeksi karanteenissa:

  • Joillekin siivoaminen tuo hyvän olon ja vähentää stressiä. Karanteeni on tilaisuus kerrankin siivota kaikki kaapit ja karsia kierrätykseen tai kirpputorille menevät tavarat.
  • Tee ruoka itse. Selaile reseptejä ja tee terveysruokaa, jolla puolustat immuunijärjestelmää. Kalasta saat D-vitamiinia ja kasviksista antioksidantteja.
  • Karanteenin aikana voi liikkua. Kokeile rentouttavaa joogaa ja joogahengityksiä.
  • Lue kirjaa tai kuuntele äänikirjaa.
  • Antaudu kauneudelle. Kuuntele mielimusiikkiasi tai tee jotain luovaa.
  • Pidä yhteyttä läheisiisi Zoomin, Teamsin, Face Timen tai Skypen kautta. Yhdessä voi pelata pelejä, kokata ja kokoontua illalliselle.

Ihmismieli on vahva ja toivo sen polttoainetta. Uusi vuosi on alkanut, kevättä ja valoa kohti mennään!

Me kirfixiläiset toivomme ja uskomme, että vuosi 2022 tuo mukanaan jotain mukavaa sinulle ja meille.

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat tarjoukset ja tuoreen blogin sähköpostiisi

Emme lähetä roskapostia! Lue Tieetosuojaseloste.