Kuka? Mauri Valtonen

Ikä? 67 vuotta

Asuinpaikka? Kerava

 

Olen 67-vuotias Mauri Valtonen Keravalta, nyt jo vähän ylipainoinenkin aktiiviliikkuja!
Olen työskennellyt koko ikäni liikunnan kentässä: liikunnanopettajana, uimahallin hallimestarina ja ennen eläkkeelle siirtymistä parikymmentä vuotta yrittäjänä liikunta-alalla.
Liikunta on musiikin lisäksi ollut minulle rakas asia läpi elämäni. Kilpailumielessä olen ollut aktiivinen mm. yleisurheilussa, pesäpallossa, jalkapallossa, jääkiekossa ja squashissa. Keski-ikäisenä harrastin paljon lenkkeilyä, uintia, hiihtoa, kuntosalityöskentelyä, tennistä, koripalloa, sählyä ja golfia.

Kroppa ja mies nauttivat tästä paljon, mutta nivelet joutuivat koville. Kymmenen vuotta sitten lonkkaniveleni olivat kuluneet loppuun ja alkoivat vaivata. Minulle laitettiin pinnoiteproteesit lonkkaniveliin. Pääsin hölkälle pari kuukautta proteesien asentamisen jälkeen ja sain täyden liikuntakyvyn takaisin. Kymmenisen vuotta kului iloisesti muun muassa veteraanikoripallon, sählyn, hiihdon, tenniksen ja golfin parissa. Mutta noin kaksi vuotta sitten polvissani alkoi ilmetä ongelmia. Etenkin vasen polveni kipuili ja jalkojeni liikkuvuus heikkeni nopeasti. Vuosi sitten polvet kuvattiin ja nivelet todettiin kuluneiksi. Vasemmassa polvessa havaittiin selvä nivelrikko. Viime keväänä jouduin suureksi harmikseni ilmoittamaan veteraanikorisporukalleni pukuhuoneessa, että jätän koripallon polvikipujeni tähden.

Eräs joukkuekaverini työskentelee fysioterapia-alalla. Hän neuvoi minua menemään Kir-Fixille keskustelemaan saatavilla olevista laadukkaista polvitukilaitteista. En ollut kuullut aikaisemmin mitään tällaisesta mahdollisuudesta. Luulin polvitukien olevan erilaisia sukkamaisia tukiresoreita, joista saatava apu on muodollista. Kir-Fixin polvituen teho ja mekaaninen toimivuus hämmästyttivät jo ensi kokeilulla. Oikein säädettynä se avasi ja tuki polveani ennenkokemattomalla teholla. Pystyin kävelemään, juoksahtelemaan ja kyykistymään ilman kipuja. Sain tuen koekäyttöön ja aloin käyttää sitä ohjeiden mukaisesti – alkuinnostuksissani jopa enemmän kuin alkuvaiheeseen suositeltiin.

Polvituen avulla olen jälleen voinut iloita sählyn, golfin ja tennisnelurin pelaamisesta. Piakkoin palaan myös koriksen pariin. Myös kaikenlainen liikkuminen arjessa kesämökillä ja kodin pihatöissä sujuu ilman kipuja.Tiedän, että saan useita nautinnollisia aktiivivuosia polvituen ansiosta. Voin rasittaa ja treenata polveani huoletta niin, että mahdollinen tekonivelleikkaus siirtyy vuosilla eteenpäin.

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat tarjoukset ja tuoreen blogin sähköpostiisi

Emme lähetä roskapostia! Lue Tieetosuojaseloste.