Luukku 20. Suklaamousse

Nyt sitä saa, nyt sitä saa vatsansa täyteen moussee

Joulu on jo herkullisen lähellä. On terveysruokaa – mutta myös mielenterveysruokaa, joihin luetaan tämä kahvinen suklaatimousse raikkaan salsan kera. Hemmottele tänään itseäsi tai perhettäsi suklaisella jälkiruoalla!

Suklaatimoussea ja salsaa neljälle

Resepti: Juho Huurreoksa

Suklaatimousse:

170 g suklaata
2,5 dl maitoa
50 g voita
2 rkl espressoa tai 1 tl pikakahvijauhetta
2 kananmunaa

Paloittele suklaa tehosekoittimeen (voit käyttää myös sauvasekoitinta). Laita kattilaan maito, voi ja kahvi. Keitä noin 2–3 minuuttia.

Kaada kuuma maitoseos suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita uudelleen tasaiseksi.

Kaada tarjoiluastioihin ja laita kylmään puoleksitoista tunniksi.

Salsa:

½ hunajameloni
1 dl puolukoita
1 sitruunan mehu
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
(Chiliä)

Laita kattilaan vesi, sokeri ja purista yhden sitruunan mehu, kiehauta.

Kuori ja paloittele meloni halutun kokoisiksi suupaloiksi. Laita kattilaan melonin palat, puolukat ja hienonna hyppysellinen chiliä vielä sekaan. Sekoita.

Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 2 tunniksi ja tarjoile.

Suklaatimousse oli jälkiruokana tämän vuoden isänpäivämenussa. Koko menun löydät blogistamme täältä

Päivän tuote

Vastuskuminauha

Onko tässä maailman pienin kuntosali? Vastuskuminauhoilla pystyt käymään koko kehon läpi tehokkaasti.