Loukkaantunut urheilija tarvitsee laajan tukiverkoston

Pallo leijaili kohtalokkaasti, ja pian maalivahti oli ihmiskasan alimmaisena. Polvi vääntyneenä. Hän teki hurjasti töitä kuntoutumisensa eteen. Onneksi rinnalla kulki valtava määrä ihmisiä kuntoutusammattilaisista ihan tuntemattomiinkin tsemppaajiin.

Loukkaantuminen on urheilijalle kova paikka. Onni onnettomuudessa on hyvä tukiverkosto, johon kuuluu kuntoutusammattilaisia, yhteistyökumppaneita, kuntoutusvälinetoimittajia, valmentajia, seurajohtoa, joukkuekavereita ja kannustavia someseuraajia.

Tukiverkoston luominen vaatii aikaa ja vaivaa. Verkostoa tarvitaan harvoin, mutta sitten kun tarvitaan, sen merkitys kasvaa osiaan suuremmaksi.

Tässä blogissa avaamme erään jalkapalloilijan kuntoutusprosessia polvivamman jälkeen. Hän teki hurjasti töitä kuntoutumisensa eteen.

Rinnalla kulki valtava määrä ihmisiä, joista jokaista tarvittiin.

Kirjaimellista tukea tarjosi Kir-Fix – eli kuntoutuksessa tarvittavia polvitukia. Esittelemme erityisesti Push-merkkisiä, jotka tunnetaan mukavasta materiaalista. Haastattelimme blogin lopuksi Push-tuotteiden kehittäjän asiakkuuspäällikköä, Tom Wesselsiä.

Kuinka moniammatillinen tukiverkosto vei jalkapalloilijan kuntoutuksen maaliin

Maalivahdin kuntoutumiseen polvivammasta tarvittiin niin lääketieteellistä, henkistä kuin fyysistä tukea.

Voittajat leivotaan kovalla työllä kuntoutuksessakin. Polvituki turvaa treenauksen. Kuvassa Antti Kaikkonen, MYPAN maalivahti. 

 

1. Huoltotiimi antoi ensiapua

Koko pitkä talvi oli harjoiteltu. Nyt jalkapallokausi oli potkaistu käyntiin, ensimmäiset pelit pelattu. Ne sujuivat hyvin. Joukkueella oli iso usko omaan tekemiseen. Sitä oli luonut upeilla torjunnoillaan maalivahti, joukkueen avainpelaaja. Me pärjätään!

Sitten se tuli. Pallo leijaili erikoistilanteessa hiukan maalin takatolppaa kauemmas. Maalivahti oli jälleen korkeimmalla, tällä kertaa isommassa pelaajakasassa. Hän nyrkkeili pallon kauemmas, tippui yhden jalan varaan huonossa asennossa ja kaatui. Kaksi pelaajaa tuli vielä päälle.

Jotenkin jalka jäi sinne kasan alle ja vääntyi. Kipu oli kova eikä jalka kantanut. Huoltotiimi rynnisti paikalle. Pikaisen ensiavun jälkeen maalivahti kannettiin pois kentältä.

Maalivahdin kausi oli sitten siinä.

2. Ortopedi teki diagnoosin

Seuraava päivänä ortopedi kertoi tutkimusten ja kuvausten jälkeen, että polvessa onkin isompi vamma. Sivuside oli pettänyt ja kierukka revennyt useammastakin kohdasta. Edessä olisi vähintään 4 kk kuntoutus. Taisi ortopedi puhua jopa kuudesta kuukaudesta.

3. Oma fysioterapeutti yhteistyökumppanin lääkäriasemalta ohjasi kuntoutusta

Hoitomuodoksi valikoitui konservatiivinen hoito eli polvea ei leikattaisi. Alkoi tiivis yhteistyö fysioterapeutin ja maalivahdin kesken. Viikoittain he tekivät sovittuja harjoitteita.

Jo hyvissä ajoin valmennuksen kesken oli sovittu, että nyt tähtäin on seuraavassa kaudessa. Kuntoutukselle annettiin oikeasti aikaa ja rauhaa.

4. Kir-Fixin asiantuntijat toimittivat oikeanlaisen tuen turvaamaan kuntoutuksen alkamisen

Maalivahdin polvea tuettiin aluksi saranallisella, suhteellisen vankalla tuella, jotta hän pystyi tekemään harjoitteet turvallisesti. Polvituki vähentää niveleen kohdistuvaa kuormitusta.

5. Someseuraajat tsemppasivat

Kuntoutus eteni suunnitellusti – toki hitaasti, mutta määrätietoisesti. Yhteistyökumppani ja maalivahti sopivat, että hänen kuntoutuksestaan tehdään päivityksiä sosiaaliseen mediaan.

Someseuraajat liittyivätkin innolla tukijoukkoihin ja lähettivät maalivahdille paljon tsemppiviestejä. Kannustus tuli tarpeeseen, sillä henkinen jaksaminen oli ajoittain todella kovalla koetuksella.

6. Kir-Fixin asiantuntijat toimittivat kevyemmän tuen kuntoutuksen uuteen vaiheeseen

Pikkuhiljaa tulosta alkoi tulla. Polvituki vaihtui kevyempään, ja ohjelmaan lisättiin enemmän toiminnallisia harjoitteita. Ne sytyttivät valon tunnelin päähän; polvi toimii jälleen. Kyllä tästä vielä hyvä tulee!

7. Joukkuekaverit pitivät mukana jalkapalloelämässä

Samaan aikaan maalivahti oli jatkuvasti joukkueen mukana. Hän auttoi harjoituksissa ja tsemppasi muita maalivahteja. Myös seura otti hänet mukaan erilaisiin tapahtumiin. Oli tärkeää kokea kuuluvansa joukkueeseen, olla osa jotain suurempaa.

Loppusyksyyn mennessä oli tehty satoja tunteja töitä. Viimein heltisi lupa kokeilla jo maalilla oloa.

Ai että teki hyvää!

Kir-Fixin rooli urheilijan tukiverkostossa on toimittaa markkinoiden parhaat urheilutuet ennätysajassa

Jokainen Kir-Fixin asiakas on VIP, jota haluamme palvella hyvin. Se onnistuu, kun logistinen ketju toimii kuin viestijoukkue ja tuotteet ovat heti saatavilla.

Siksi suosimme eurooppalaisia laatutuotteita ja tunnemme tavarantoimittajat henkilökohtaisesti. Tuotteet maksavat vähän enemmän, mutta valmistajan asiantuntija-apu on lähellä, jolloin Kir-Fix voi auttaa sinuakin parhaalla mahdollisella tavalla.

Kir-Fixiltä löytyy erilaisia polvi- ja muita tukia vammojen ennaltaehkäisyyn, ensiapuun ja kuntoutukseen

Polvituen avulla voi säädellä niveleen kohdistuvaa kuormitusta

Kuntoutuminen onnistuu, kun kuormitus on samansuuruinen tai pienempi kuin kudoksen kapasiteetti. Vammojen ennaltaehkäisy taas edellyttää, että kudoksen kapasiteetti on suurempi kuin kuormitus.

Maalivahdin tarinassa kuormitus ylitti polven kudosten kapasiteetin, mistä seurasi vammautuminen.

Albrecht Hypex Lite -saranapolvituki ensiapuun ja kuntoutuksen alkuun

Toisinaan tuki laitetaan ensiavuksi ja vasta myöhemmin päätetään hoitolinjasta: leikkaus vai konservatiivinen hoito. Polvituki suojaa kudosta lisävammoilta ja mahdollistaa kuntoutumisen.

Tällainen tuki on usein saranapolvituki lukittavalla liikerajoittimella.

Kir-Fixin valikoimista löytyy esimerkiksi Albrecht Hypex Lite -saranapolvituki.

Keihäsmies Oliver Helanderin jalassa komeilee Albrecht Hypex Lite -polvituki.

 

  • Erittäin vahvarunkoinen, neljän tuentapisteen polvituki.
  • Hyvin istuva ja säädettävä, käy monen muotoiseen jalkaan.
  • Laajojen käyttöaiheiden ansiosta Hypex Lite sopii erinomaisesti ensiaputuotteeksi.
  • Saksassa suunniteltu ja valmistettu.

Push-sarjan tuet kuntoutukseen ja lievempiin vammoihin

Push Med -polvituki auttaa esimerkiksi nivelsidevammoissa. Tuki luo kompression ja antaa jämäkkää tukea niin arkikäyttöön kuin liikuntaankin.

  • Mahtuu hyvin vaatteiden alle.
  • Sallii polven koukistus- ja ojennusliikkeet.
  • Pysyy hyvin paikoillaan silikonien ansiosta.

Push Sport -polvituki tukee esimerkiksi kierukkavammoissa. Tuessa on yksilöllisesti muotoutuva kompressio.

  • Pitää polven hyvässä asennossa ja polvilumpion vakaana.
  • Mukailee polven luonnollista taipumista.
  • Mahtuu hyvin vaatteiden alle.

Push Sports -polvitukiin luottavat myös Team Kir-Fixin nimikkourheilijat, kuten keihäsmies Toni Kuusela ja scoottaaja Niko Kylmälä.

Polvituissa materiaalin tuntu on kaiken A ja O

Maailma on täynnä surkeita polvitukia, ikävä kyllä. Ne päätyvät mikromuoviksi Itämereen oltuaan käyttökelpoisia vain muutaman tunnin. Mutta siinäkin ajassa ne ovat jo saaneet ihon rikki.

Vammautuneeseen, kipeään raajaan ei kaivata enää kamalan tuntuista tukea. Polvituen kanssa saatetaan olla viikkokausia 24/7, ja iho aistii niin painetta, värinää, kipua, kutinaa kuin lämpöäkin. 

Siksi Kir-Fix on tarkka myymiensä polvitukien materiaalista. Meille on tärkeää, miltä tuki tuntuu iholla.

Toimivasta materiaalistaan ovat tunnettuja esimerkiksi Push-tuet, joita löytyykin Kir-Fixin valikoimasta useita.

Account Manager Tom Wessels, Nea International.

Push-tuotteiden Tom Wessels: ”Pyrimme kehittämään täysin uudenlaisia tukia.”

Push-tuotteiden kehittäjä on alankomaalainen Nea International, jonka Account Managerina toimii Tom Wessels. Jututimme hieman Tomia.

Kir-Fix: Miten Push-tuotteet eroavat muista?

Tom: Push on kiinnittänyt paljon huomiota tuotteen ominaisuuksiin niin, että ne palvelevat asiakasta mahdollisimman hyvin. Meillä on oma Sympress™- materiaali, jota käytämme tuotteissamme.

Kir-Fix: Mitä erikoista Sympress™ -materiaalissa on?

Tom: Sympress™ -materiaalissa mikrokuitujen käyttö saa tuen sisäpuolen tuntumaan pehmeältä ja pitää ihon kuivana. Se on erittäin ihoystävällinen materiaali. Tuotteet voidaan pestä koneessa, mikä helpottaa käyttäjän arkea.

Kir-Fix: Millainen rooli teillä on tuotekehityksellä?

Tom: Push-tuoteperheen tuotteiden tuotekehittelyyn käytetään aikaa ja harkintaa. Pyrimme kehittämään innovatiivisia, täysin uudenlaisia ja ainutlaatuisia tukia. Panostamme vahvasti tuotekehitykseen. Siinä on monta testausvaihetta, jolloin keräämme asiakaspalautetta sekä loppukäyttäjiltä että alan ammattilaisilta.

Syyskuun blogissamme näimme, loukkaantunut urheilija ei ole yksin. Hänellä on kokonainen kuntoutusjoukkue tukenaan. Kir-Fix on siinä joukkueessa urheilijan, valmentajan, ortopedin ja fysioterapeutin kumppani, jotta urheilija saadaan takaisin kilpakentille voittoisana!

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat tarjoukset ja tuoreen blogin sähköpostiisi

Emme lähetä roskapostia! Lue Tieetosuojaseloste.