Lämpöhoito vetreyttää sekä lievittää kroonista kipua
Ei lämpö luita riko, yllyttää vanha sanonta. Lämmöllä on terapeuttinen vaikutus – monessakin mielessä – mutta kaikkeen se ei sovi. Mihin vaivoihin kannattaa kokeilla lämpöterapiaa ja milloin sitä ei pidä käyttää?
Me suomalaiset jos ketkä tiedämme, mikä vaikutus kylmällä ja lämmöllä on ihmiseen. Onhan vuodenaikojemme lämpötilaero jopa 60 astetta. Siihen vielä sauna ja avanto päälle.
Kumpikin tekee hyvää omalla tavallaan.
Kylmä lievittää kipua ja turvotusta esimerkiksi nilkkavammoissa. Tästä kerroimme kesäkuun blogissa ( Linkki: Nuori yleisurheilija Chantelle Peter voitti nilkkavamman).
Lämpö parantaa lihasten ja nivelten venyvyyttä ja liikkuvuutta. Lämpö saa verisuonet laajenemaan, jolloin verta pääsee virtaamaan enemmän. Hapen ja ravinteiden kulkeutuminen tehostuu.
Kir-Fixin verkkokaupasta löytyy niin kylmää kuin lämmintäkin. Tutustutaanpa lämpöterapiaan, ja miten voit käyttää sitä omaan hyvinvointiisi.

Miten lämpöterapia vaikuttaa lihaksiin ja niveliin?
- Vähentää lihaksien jännitteisyyttä ja rentouttaa lihassäikeitä.
- Lisää sidekudosten venyvyyttä, mikä edesauttaa tukilihasten elastisuutta eli joustavuutta.
- Vähentää nivelten jäykkyyttä, koska nivelnesteen eli synoviaalinesteen pumppautuminen niveleen lisääntyy.
- Poistaa kipuja, jotka johtuvat tiukoista lihaskalvoista ja jumisista lihaksista.
Milloin voit käyttää lämpöhoitoja?
- Urheilussa ennen lämmittelyä
- Vammoissa akuuttivaiheen jälkeen (akuuttivaihe kestää yleensä 72 h)
- Kroonisissa kiputiloissa, jotka aiheuttavat hellittämätöntä jäykkyyttä ja kolotusta niveliin.
Milloin lämpöhoitoa ei suositella?
Älä käytä lämpöterapiaa akuutin tulehdustilan ollessa käynnissä tai heti loukkaantumisen jälkeen (esimerkiksi venähdys ja revähdys). Lämpö voi olla näissä tilanteissa jopa haitallista.
Heti venähdyksen tai revähdyksen jälkeen auttaa päinvastoin kylmä.
Lämpöterapiaa ei suositella verenkierto-ongelmista kärsiville. Älä koskaan yritä hoitaa avohaavaa lämmöllä.
Lämpö vs. kylmä kiteytettynä eri vaivojen hoidossa:
- Kylmää tulehdukseen, turvotukseen ja kipuun, joiden syynä on äkillinen vamma.
- Lämpöä jumeihin ja jäykkyyteen sekä kipuun, joka johtuu lihaskireydestä tai on kroonista.
Lämpöterapiaa purkista: Revvi pitkävaikutteinen lämpögeeli
Revvi Intense hot muscle gel on vahva ja pitkävaikutteinen, terapeuttinen lämpögeeli, joka aktivoi verenkiertoa ja lihaksia. Verisuonia laajentavien ominaisuuksien tarkoitus on korjata tai suojata vaurioitunutta aluetta mahdollisimman tehokkaasti.
Käytä Revvi HOT-geeliä:
- kroonisten sairauksien ja vaivojen aiheuttamiin kipuihin (esim. nivelrikko ja reuma sekä sitkeät selkä-, niska- ja hartiavaivat)
- lihasten, jänteiden ja nivelten lämmittämiseen esim. urheilussa
Geeli vaikuttaa monta tuntia kahdessa vaiheessa:
- 30 minuutin kuluttua: Geelin aktivoitumisen tuloksena syntyy syvällä tuntuva voimakas, lämmin tunne. Aktivoitumiseen vaikuttavat ihotyyppisi, terveydentilasi ja mihin paikkaan käytät geeliä.
- 4 tunnin kuluttua: Lämmön tunne voi vähentyä, kun keho tottuu lämpölaajennustilaan. Geelin verenkiertoa vilkastuttavat vaikutukset kuitenkin jatkuvat. Hapen ja ravinteiden kuljetus kehossasi on tehostunut.
Ainutlaatuinen luonnollisten ainesosien koostumus
Revvi Intense hot muscle gel -lämpögeelin tehokkuuden salaisuus on luonnollisten ainesosien yhteisvaikutus. Ainesosilla on jokaisella omat erityispiirteensä.

Hevoskastanja – Hippocastanum
Hevoskastanja sisältää eskiini-nimistä yhdistettä, joka tehostaa verenkiertoa parantaen siten hapen ja ravinteiden kiertoa. Hevoskastanja ehkäisee tehokkaasti tulehdusta.
Lue lisää hevoskastanjasta ScienceDirect-sivustolta:
Horse chestnut – efficacy and safety in chronic venous insufficiency: an overview

Aitoviiniköynnös – Vitis vinifera
Punaisen viiniköynnöksen lehdillä (AS195) on osoitettu olevan terapeuttinen vaikutus verenkiertoon. Lehtiuute tehostaa verenkiertoa paikallisesti ja toimii antioksidanttina eli estää hapettumisen aiheuttamia vaurioita elimistössä.
Lue lisää Wiley Online Library -sivustolta:

Siankärsämö – Millefolium
Siankärsämö edistää hiussuonten laajentumista ja verenkiertoa. Lisäksi siankärsämö vahvistaa suonten seinämiä sekä vaikuttaa merkittävästi ns. tulehdusaiheisiin (esim. reuma ja niveltulehdus).
Lue siankärsämön vaikutuksista Scialert-sivustolta:
Heinäkuun blogimme nosti jälleen esiin luonnollisia, lääkkeettömiä hoitokeinoja: lämpöä sekä kasvien tehoaineita. Luonto hoitaa ihmistä monin tavoin.
Nauti ihanasta lämmöstä ihollasi, kukkien kauneudesta sekä mansikoista, herneistä ja muista luontoäidin terveellisistä herkuista! Pidä kaapissasi varalla purkki Revvi Intense hot muscle geliä, niin lihasjumit eivät pääse estämään kesän rientoja 🙂