Osallistutpa kotona live-treeneihin tai liikut itsenäisesti, tärkeintä on, että teet sen oman kunnon mukaan ja nautit siitä.

 

Varaa liikuntatuokiolle riittävästi tilaa

Riippuu tietenkin siitä, mitä teet – zumbaat , nyrkkeilet tai venyttelet, huolehdi siitä, että sinulla on riittävästi tilaa liikkua turvallisesti joka suuntaan. Huomioi laatikostojen ja pöytien terävät reunat, ja siirrä huonekaluja mahdollisuuksien mukaan. Kotona katto tai lamppu voi tulla vastaan, jos hyppäät steppilaudalla tai heilautat kahvakuulaa. Korona-aikaan siivous on hyvää treeniä. Siivous lievittää stressiä ja järjestys rauhoittaa mieltä. Lopputuloksesta tulee hyvälle mielelle, varsinkin jos palkitset itsesi lopuksi kupillisella hyvää kahvia tai teetä. Siivouksen jälkeen lattia voi olla erittäin liukas riippuen käytetyistä pesuaineista. Sisäliikuntakenkä suojaa ja tukee jalkaa, aivan kuten salillakin. Paljain jaloin voi treenata ja silloin treeni vahvistaa jalan proprioseptiikkaa. Mikäli sinulla on nilkkatuki, suosittelemme kuitenkin sen kanssa aina kenkää.

Push sports ankle 8 nilkkatuki

Alku lämmittely torjuu vammoja

Alkulämmittely on erittäin olennainen osa treeniä ja torjuu vammoja https://yle.fi/uutiset/3-6848616. Alkulämmittely valmistelee kehon liikuntasuoritukseen monella eri tavalla ja on siksi tärkeä. Hyvä alkulämmittely toimii sellaisenaan esimerkiksi aamujumpasta. Hyödynnä kerrostalossa portaat. Käy portaissa kävelemässä ylös, alas muutaman kerran. Valitse lämmittely liikkeeksi isoja kokonaisvaltaisia liikkeitä, kuten kyykky ja punnerrus.

Alkulämmittely liikkeet

Etsitkö hyviä ja kokonaisvaltaisia liikkeitä alkulämmittelyyn? Tässä lueteltuna muutama hyvä liike:

  1. Paikallaan juoksu: Lämmitä jalkojen lihaksisto nostamalla polvia vuorotellen.
  2. Kyykyt: Niin ikään tehokas tapa aktivoida alavartalon lihaksia.
  3. Kädenheilautukset ylös-alas: Lämmittää ylävartaloa ja ennen kaikkea tehostaa verenkiertoa.
  4. Niskan kierrot: Rentouttaa niskaa ja hartioita, kiertele päätä kuitenkin aluksi varovasti.
  5. Kävely paikallaan (kantapää pakaraan): Aktivoi takareisiä ja lämmittää pakarat.
  6. Sivutaivutukset: Herättelee vartalon liikkuvuutta, taivuta vartaloa vuorotellen kummallekin sivulle.
  7. Polvennostot paikallaan: Tehokas liike sydämen sykkeen nostamiseen ja keskivartalon aktivointiin.
  8. Rintarangan kierto: Parantaa ylävartalon liikkuvuutta, kierrä vartaloa varovasti sivulta toiselle.

Nämä liikkeet valmistavat kehon monipuolisesti tulevaan suoritukseen.

Carpe diem ja sulje puhelin

Rauhoita hetki mielen ja kehon hyvinvoinnille ja sulje puhelin. Jos mahdollista, ota tila kokonaan haltuusi ja sulje myös ovi. Koirat ja kissat saattavat haluta ”zempata” hikistä treenaajaa tulemalla lähelle. Joogassa karvakamu voi toimia mutta kahvakuulat

reeneissä ystävä on parempi poistaa treenitilasta oman turvallisuutensa vuoksi. Venyttely ja lihaskunto-osuudet on mieluista tehdä tukevalla jumppamatolla esim https://kir-fix.fi/kauppa/joogamatto-korkki/. Jos polvi on kipeä, voit hyötyä esim. laadukkaasta kompressiopolvituesta Thuasne Genu Pro Comfort . Toisinaan liikunta voi olla rauhoittavaa. Tässä joogassa on tarjolla lempeyttä keholle ja mielelle.

Tunne kehosi ja rajasi

Aloita liikkuminen ja etenkin uusi laji maltilla. Rasitusvammoja ei pääse syntymään, jos harjoitus on ollut kehollesi sopiva. Hyödynnä peili. Peilin edessä liikkumalla pystyt seuraamaan treeniä ja arvioimaan paremmin liikeratoja ja nivelten oikeaa asentoa. Korona-aikana on mahdollisuus ostaa myös yksityistunteja. Live-nettijumpissa laita reippaasti zoomipäälle, jotta ope näkee ja voi korjata virheet! Ota tila haltuun ja revittele sydämesi pohjasta!

Näköaistin merkitys

Silmä tuottaa meille tärkeää informaatiota ympäristöstä. Laita painot, juomapullot ym. treeni tavarat eteesi, että näet missä ne ovat. Nyt voit keskittyä turvallisesti treenaamiseen ja muista hymyillä!

    

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat tarjoukset ja tuoreen blogin sähköpostiisi

Emme lähetä roskapostia! Lue Tieetosuojaseloste.