Amin Asikainen

Olen Amin Asikainen, entinen kolminkertainen nyrkkeilyn Euroopan mestari, kuusinkertainen Suomen mestari, ja löytyy takataskusta myös Euroopan Unionin vyö. Aloitin nyrkkeilyn vuonna 1988 ja lopetin vuonna 2011. Ottelin vielä 2016 niin sanotun jäähyväisottelun, jolloin olin valmentanut jo viisi vuotta.

#ratkaisevatuki

Amatöörinä nyrkkeilin 1988–2001 noin 200 ottelun verran, ja ammatikseni 2001–2011.

Nuorempana säästyin loukkaantumisilta melkein täysin, lukuun ottamatta revähdyksiä ja venähdyksiä. Ensimmäinen vakavampi loukkaantuminen tapahtui 2008. Sitten alkoikin loukkaantumiskierre.

Ensimmäisessä loukkaantumisessa meni vasemman käden peukalo ottelun toisessa erässä. Peukalo meni sijoiltaan ja murtui, ja sen nivelsiteet vaurioituivat. Jatkoin ottelua siitä huolimatta. Tyrmäsin vastustajan seitsemännessä erässä vioittuneella kädellä, ja siitä mentiinkin suoraan leikkauspöydälle.

Vielä saman vuoden lopulla operoitiin akillesjänne. Kerkesin ottaa muutaman ottelun, kun jalkapöydän veneluussa ilmeni rasitusmurtuma.

Nämä kolme isompaa loukkaantumista johtivat siihen, että en enää omasta mielestäni päässyt samalle tasolle, jolla olin ollut aikaisemmin. Päätin ripustaa hanskat naulaan ja siirtyä valmennuspuolelle. Valmennan tällä hetkellä amatöörinyrkkeilijöitä Kirkkonummen nyrkkeilykerholla ja ammattilaisia Elite Boxingilla.

Jälkeenpäin ajateltuna asiat olisivat varmaan menneet toisin, jos minulla olisi ollut Kir-Fixin kaltainen toimija takana. Olisin saattanut saada nopeampaa hoitoa ja apua vammoihin. Ennaltaehkäistä vammojen syntyä.

Nyt valmentajana yritän reagoida nopeasti ja ennaltaehkäisevästi valmennettavien vammoihin. Kir-Fixiltä olen saanut erilaisiin vammoihin ensiapua, mm. kylmäpakkaukset, voiteet, tuet, teipit jne.

Mikä parasta, Kir-Fixiin saa yhteyden 24/7 ja tavarat toimitetaan ennätysnopeasti. Ongelmassa kuin ongelmassa voin kysyä heiltä apua ja mielipidettä. Se on tärkeä asia!

Minulle on tärkeää rakentaa ammattimaista urheilua ammattilaisten ympärille. Kir-Fix on suomalainen perheyritys, jossa ammattilaiset tekevät pitkäjänteistä työtä asiantuntijoina. Kaikki heidän toimintansa on ollut hyvin luotettavaa, useamman vuoden kokemuksella.

Myös terveysalan ammattilaiset luottavat Kir-Fixin laatuun ja toimintaan. Oman kokemukseni perusteella tulen jatkossakin tekemään tiivistä yhteistyötä Kir-Fixin kanssa.

Koska terveys on kaiken a ja o. Ilman terveyttä ei urheilla.

Amin Asikainen

Tilaa uutiskirje

Saat parhaat tarjoukset ja tuoreen blogin sähköpostiisi

Emme lähetä roskapostia! Lue Tieetosuojaseloste.